Як правильно заповнити бюлетень ?

Щоб правильно проголосувати, потрібно навчитися розбиратись у нових бюлетенях.

По – перше: хто їх отримає?  Нові бюлетені отримають всі, проте у різних кількостях.

Так, всі бюлетені нової форми будуть, якщо в територіальній громаді понад 10 тисяч виборців. Це мають знати виборці  Межівської селищної ради.

Якщо в громаді менше як 10 тисяч виборців (Новопавлівська та Слов’янська сільрада), то нові бюлетені будуть лише до Синельниківської районної та до Дніпропетровської обласної рад.  В бюлетені ж для голосування за місцевих депутатів виборцям цих сільрад необхідно буде обрати лише з переліку прізвищ, як і за кандидатуру голови громади.

Отже –  новий бюлетень! Він складається з двох частин. Ліворуч –  перелік партій. Посередині – два квадратики для позначок. Праворуч – пронумерований перелік кандидатів від партії.

Спочатку ми обираємо партію та ставимо “галочку”, “плюс” чи будь-яку іншу позначку в першому квадраті. Далі до другого квадрату вписуємо номер кандидата, якому віддаємо перевагу у відповідному списку своєї партії.

Вносити цифри за кандидата треба буде дуже уважно: зазначити максимально точний номер, який вказано поряд з його прізвищемкрім того, цифри необхідно вносити у другий квадратик для позначок, який розкреслено у вигляді трафарету. У зв’язку з цим, не завадить загадати, як колись  ми підписували поштовий індекс на звичайному поштовому конверті.

Про помилки у бюлетені. Важливо пам’ятати: якщо ви зіпсували бюлетень – це не критична ситуація. Ви маєте право звернутись із письмовою заявою до члена виборчої комісії, який видав бюлетень, із проханням видати інший в обмін на неправильно заповнений.. Бюлетень з помилкою невідкладно погашається, про що складається акт, щоб під час підрахунку голосів бюлетень був врахований як невикористаний.