Коли немає світла чи газу: рецепти супів у термосі
Коли немає світла чи газу, а зігрітися гарячим напоєм чи стравою хочеться, у нагоді стає термос. У ньому можна не лише зберігати тепло, а й готувати прості страви, наприклад супи. Важливо: інгредієнти для супу за обсягом повинні становити трохи більше 30% від маси води. Тобто, на літровий термос беремо 700 мл кропу – решта крупи, овочі, м’ясо, риба.
Сочевичний суп у термосі
- сочевиця 150 гр
- сухий курячий бульйон 2 ч.л.
- цибуля – 0,5 шт.
- морквина 1 шт.
- лавровий лист – 2-3 шт.
- окріп – 300 гр
- Попередню необхідно замочити сочевицю на ніч у холодній воді.
- Зранку наріжте цибулю, шинку і моркву невеликим кубиком. Складіть всі інгредієнти в термос, залийте окропом. Щільно закрийте термос кришкою,
Далі суп буде готуватися сам. Але довго протягом 4 годин. Зате ви можете приготувати його з ранку і взяти з собою.
Овочевий суп у термосі
- овочі за ваш смак (морква, броколі, горошок, картопля)
- 2 склянки окропу
- Сіль, спеції за смаком.
Залишаємо години на 1,5-2. Легкий супчик готовий
Курячий суп у термосі
- Бульйонний кубик
- Морква, цибуля
- Сіль, спеції
- Дрібна вермишель.
Потрібно дрібно нарізати моркву, додати цибулю, спеції, вермишель, залити окропом, залишити настоюватись в термосі пів години.
Борщ у термосі
- Потрібна борщова заправка або суха суміш для борщу.
- Ковбасу шматочками або залишки відвареного/смаженого/запеченого м’яса
- Сіль, зелень та часник за бажанням.
Далі заливаємо окропом продукти у термосі. Витримуємо борщ у термосі хвилин 20-30.
Грибний суп з гречкою
- Гречка
- Гриби
- Сіль, перець, спеції
Попередньо замочуємо на ніч гречку, дрібно нарізаємо гриби, заливаємо окропом, солимо, додаємо спеції, залишаємо на годинку.