Великоднє привітання о. Андрія – благочинного Межівського округу церков

Христос Воскрес!

Милостію Всещедрого Бога ми сподобились дочекатися світлоносної Великодньої ночі й знову радіємо славному Христовому Воскресінню.

Сердечно вітаю всіх вас, мої дорогі брати і сестри, з цим великим святом і «торжеством торжеств».

Майже дві тисячі років віддаляють нас від згадуваної нині події. Однак щороку ми з незмінним духовним трепетом святкуємо Воскресіння Господнє, безустанно засвідчуючи винятковість того, що сталося у гробовій печері біля стін древнього Єрусалима.

У Воскресінні ж Христовому явлена у повноті любов Божа. Адже подолано нарешті смерть – останній рубіж, що відділяв людину від істинного Джерела життя. І хоча фізична смерть існує – вона більше неспроможна вбивати наші душі, тобто позбавити нас життя вічного у спілкуванні з Творцем. Смерть переможена – її жало вирване, бо Христос Воістину Воскрес!

Цього року ми зазнаєм особливих випробувань. Згубна пошесть поширилася по всьому світу, досягнувши і нашої країни. Влада запроваджує обмежувальні заходи для того, щоб запобігти поширенню епідемії. Проте нам, православним християнам, не слід сумувати або впадати у відчай у цих складних обставинах, а тим паче піддаватися паніці. Ми покликані зберігати внутрішній мир і пам’ятати слова Спасителя, сказані напередодні Його страждань: «У світі матимете скорботу; але мужайтесь: Я переміг світ» (Ін.16,33). Віра дає нам силу жити і з допомогою Божою долати різні недуги та випробування, у тому числі й те, що прийшло у наше життя через поширення небезпечного вірусу.

Палко закликаю усіх вас, дорогі мої, посилити молитви про те, щоб Господь дарував нам, не зважаючи на всі труднощі, непохитного стояння у вірі на спасіння.

Щиро вітаю усіх вас зі світлим святом Святої Пасхи! Бажаю понад усе міцного здоров’я, і навіть залишаючись у своїх домівках та маючи більше часу, переглянути своє життя, свої стосунки одне з одним, і вірити, що Господь Воскреслий прийде до кожного з нас. Миру вам та любові.

Воістину Воскрес Христос!

Протоієрей Андрій,
благочинний Межівського округу церков