П’ятниця, 19 Вересня, 2025
Корисні поради

Коли немає світла чи газу: рецепти супів у термосі

Коли немає світла чи газу, а зігрітися гарячим напоєм чи стравою хочеться, у нагоді стає термос. У ньому можна не лише зберігати тепло, а й готувати прості страви, наприклад супи. Важливо: інгредієнти для супу за обсягом повинні становити трохи більше 30% від маси води. Тобто, на літровий термос беремо 700 мл кропу – решта крупи, овочі, м’ясо, риба.

Сочевичний суп у термосі

  • сочевиця 150 гр
  • сухий курячий бульйон 2 ч.л.
  • цибуля – 0,5 шт.
  • морквина 1 шт.
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • окріп – 300 гр
  1. Попередню необхідно замочити сочевицю на ніч у холодній воді.
  2. Зранку наріжте цибулю, шинку і моркву невеликим кубиком. Складіть всі інгредієнти в термос, залийте окропом. Щільно закрийте термос кришкою,

Далі суп буде готуватися сам. Але довго протягом 4 годин. Зате ви можете приготувати його з ранку і взяти з собою.

Овочевий суп у термосі

  • овочі за ваш смак (морква, броколі, горошок, картопля)
  • 2 склянки окропу
  • Сіль, спеції за смаком.

Залишаємо години на 1,5-2. Легкий супчик готовий

Курячий суп у термосі

  • Бульйонний кубик
  • Морква, цибуля
  • Сіль, спеції
  • Дрібна вермишель.

Потрібно дрібно нарізати моркву, додати цибулю, спеції, вермишель, залити окропом, залишити настоюватись в термосі пів години.

Борщ у термосі

  • Потрібна борщова заправка або суха суміш для борщу.
  • Ковбасу шматочками або залишки відвареного/смаженого/запеченого м’яса
  • Сіль, зелень та часник за бажанням.

Далі заливаємо окропом продукти у термосі. Витримуємо борщ у термосі хвилин 20-30.

Грибний суп з гречкою

  • Гречка
  • Гриби
  • Сіль, перець, спеції

Попередньо замочуємо на ніч гречку, дрібно нарізаємо гриби, заливаємо окропом, солимо, додаємо спеції, залишаємо на годинку.