Андрій Сербін: «Здоров’я людей – не та сфера, де можливі експерименти!»

В Україні хвиля антирекордів із захворюваності на коронавірус. У Дніпропетровській області нараховано майже 9000 хворих. Немає сумніву: наша медицина потребує негайної реанімації. У команді політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» переконані: зростання смертельних випадків відбувається через злочинну безвідповідальність влади. Саме тому «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагає негайної відставки міністра охорони здоров’я. Представник політичної сили Андрій Сербін докладно пояснив нам позицію партії з цього питання.

– Як ви оцінюєте діяльність Максима Степанова на посаді міністра охорони здоров’я України?

– Людина, якій довірили найголовніше – здоров’я українців – не впоралась зі своїм завданням. Непрофесійні та безвідповідальні дії Степанова ускладнили і без того неспокійну ситуацію в країні. За час пандемії на її подолання було витрачено 64 млрд грн, проте бажаного результату ми так і не отримали. Українські лікарі продовжують скаржитися на відсутність професійно обладнаних лабораторій та неякісні ПЛР-тести. Люди не можуть вчасно отримати необхідну медичну допомогу, кількість смертельних випадків зростає. Такий керівник не має обіймати посаду міністра.

– Чому саме зараз у «ЗА МАЙБУТНЄ» вирішили звернути увагу на непрофесійні дії очільника МОЗ?

– Бо саме зараз Степанов продемонстрував своє справжнє відношення до проблем медичної галузі. У той час, коли українці потребують рішучих дій, коли щодня гинуть люди від коронавірусної хвороби, коли лікарні тижнями чекають на якісні ПЛР-тести, Степанов балотується в депутати Одеської обласної ради. Він вже втратив довіру українців, а тому повинен негайно піти у відставку!

– Що робить команда «ЗА МАЙБУТНЄ», аби прискорити відставку міністра Степанова?

– По-перше, ми ініціювали збір підписів за цю відставку. По-друге, організували автопробіг у Дніпрі, щоб проінформувати населення про непрофесійність та байдужість Степанова. Аналогічні акції відбудуться цього тижня в інших містах області. Найближче – в середу, у Кам’янському.

Наша область вже у помаранчевій зоні, а кількість хворих невпинно збільшується щодня. Ми не можемо закривати очі на проблему та мовчати. Настав час захистити українців від злочинних дій посадовців!