Роман КОВАЛЬСЬКИЙ: Дієва вертикаль влади Громада – Область – Держава

Біографія

Роман Степанович Ковальський, народився 14 грудня 1959 року у місті Копейськ Челябінської області. Проживає в Україні з 1964 року. Є громадянином України.

У 1981 році закінчив Миколаївський педагогічний інститут по спеціальності вчитель фізичного виховання, у 2007 році закінчив Полтавський університет споживчої кооперації України, факультет перепідготовки кадрів за спеціальністю економіка підприємства.

З 1981 року по 1991 рік працював вчителем фізичної культури в Петропавлівській середній школі №1 і у Миколаївській середній школі.

У вересні 1991 року заснував ТОВ Агрофірму «Нібас», яку очолює по теперішній час.

У 2002 та 2010 роках обраний депутатом Дніпропетровської обласної ради. У 2006 році обраний депутатом Петропавлівської районної ради.

Нагороджений званнями “Відмінник народної освіти України”- у 1999 році; Ювілейним орденом “Різдво Христове 2000” I ступеня Володимира Митрополита Київського і всієї України – у 2000 році; у листопаді 2003 року – Грамотою Верховної ради України “За заслуги перед українським народом”; у січні 2005 року – рішенням колегії Міністерства аграрної політики України нагороджений знаком “Пошани”.

Має двох синів. Син Василь – 1983 р.н., працює менеджером у ТОВ Агрофірма “Нібас”. Син Степан – 2016 р.н., відвідує дошкільний навчальний заклад.


Шановні земляки!

Звертаюсь до вас як житель сільського краю.

Петропавлівщина та Межівщина здавна були добрими сусідами. Нас поєднують культура, історія, спільні інтереси, аграрна галузь. Історично так сталося, що ми знаходимося у найвіддаленішому регіоні області. Нас поєднують і спільні проблеми. Дуже часто наші проблеми віддалених територій вирішувалися в останню чергу. Тому важливо мати свого представника в вищих органах місцевої регіональної влади.

Серйозно і виважено я підійшов до прийняття рішення стати кандидатом в депутати Дніпропетровської обласної ради. Депутати обласної та районної ради обираються лише за партійними списками. Народний депутат Сергій Северин та голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник запропонували мені балотуватися від нашого 14-го виборчого округу в депутати облради і виявили довіру, запропонувавши №2 у виборчому списку політичної партії «Слуга народу» по округу.

Я підтримую нашого Президента, його політику. Я голосував за нього на попередніх виборах, і моя думка не змінилася. Вважаю своїм обов’язком підтримувати Президента України. Чому зміни, які мали відбутися, рухаються так повільно? Тому, що усе гальмується на місцях: немає гідної команди і вагомої підтримки. І тому вибори в місцеві органи самоврядуванн мають важливе значення для того, як буде розвиватися кожна громада і держава у цілому.

Депутат обласної ради повинен орієнтуватися у питаннях соціально-економічного розвитку регіону, розбиратися у всіх політичних та економічних процесах, знати всі проблеми, і найголовніше – шукати й знаходити шляхи їх вирішення. Свою мету вбачаю в тому, щоб бути комунікатором між виборцями округу та областю, щоб налагодити діяльність вертикалі влади: громада – область – держава. Наш депутат Сергій Северин, член бюджетного комітету Верховної Ради, добре виконує свою роботу. Депутат облради від нашого округу має лише вчасно та чітко визначити проблему й з допомогою вищих рівнів влади вирішувати їх.

Був здивований, оглянувши всі партійні списки, які були оприлюднені всіма політичними партіями, бо не знайшов жодного представника від Межівщини в обласну раду. Будучи депутатом двох скликань, був особисто знайомий із межівчанином, депутатом облради Володимиром Бондарчуком, на жаль, нині покійним. Нас пов’язували дружні ділові стосунки. Я знаю, як його поважали земляки, як і нині згадують добрим словом, бо він активно і дієво відстоював інтереси Межівського району, в результаті чого район мав надходження із державного та обласного бюджету. Депутатська діяльність Володимира Бондарчука була прикладом того, як повинна була реалізуватися дієва вертикаль влади задля розвитку свого району.

У разі обрання мене депутатом обласної ради мої зусилля будуть направлені саме на вирішення наших, сільських проблем, як Петропавлівщини, так і Межівщини.

Мені доводиться бувати на Межівщині, і я бачу, що такий же жахливий стан доріг, як і в нас, що існують проблеми водопостачання, так як і на Петропавлівщині.

Знаю проблемні ділянки доріг – Т-04-06 Григорівка – Межова – Покровськ; автомобільної дорога загального користування місцевого значення О041405 Гаврилівка – Іванівка – Новопавлівка. Через цю дорогу проходять маршрути шкільного та рейсового «Покровське – Межова» автобусів. Мені відомо, що на сьогодні вже розроблена проектно-кошторисна документація. І роботи по втіленню проекту вже розпочато. Але дійшовши до Межівщини, цей процес зупинено. Я впевнений, що продовження ремонтних робіт за підтримки обласної ради стане можливим, і важлива для межівчан дорожня артерія стане доступною.

Можливе й рішення реконструкції водогону від балки Широка до смт Межова, загальною протяжністю більше 27 кілометрів та реконструкція насосної станції №2.

Із підтримкою депутата обласної ради, це питання буде вирішено. А межівчани будуть забезпечені якісною питною водою.

Маючи досвід депутатської діяльності, навички господарника, спираючись на керівників місцевого рівня, тримаючи тісний зв’язок із обласною владою, впевнений, що запровадження дієвої вертикалі влади «громада – область – держава» дасть свої вагомі результати.

Мені відомо, що партією «Слуга народу» на посаду голови Межівської ОТГ висунутий молодий, активний, компетентний кандидат Сергій Богдан, якого я вважаю членом своєї команди. Але це не означає, що я не буду підтримувати зв’язки із іншими громадами – Новопавлівською ОТГ та Слов’янською ОТГ.

Разом ми зможемо подолати перепони до розквіту нашого рідного краю та здійснити виконання великобюджетних інфраструктурних проектів.


Щоб проголосувати за Романа КОВАЛЬСЬКОГО, у виборчому бюлетені кандидатів в депутати Дніпропетровської обласної ради зробіть позначки:

Партія “Слуга народу” – №5
Ковальський Роман Степанович – №2