Як пережити карантин. Дієтологи розповіли про дієту під час епідемії коронавірусу

Лікарі вважають, що попереднє планування допоможе вам і вашій родині добре харчуватися, навіть в умовах карантину.

Дієтологи рекомендують спочатку провести «швидке сканування своєї комори і морозильної камери» та викинути все, у чого минув або минає термін придатності. Потім слід докупити деякі продукти.

Основний список повинен включати джерела білка, такі як консервована риба або квасоля, консервовані та заморожені овочі і фрукти, помідори або соус; крупи, хліб, макарони, а також корисні жири, такі як рослинна олія і горіхи.

Дієтологи рекомендують спочатку вживати свіжі продукти, перш ніж переходити на запаси заморожених і стабільних при зберіганні.

Тим не менш, немає ніяких доказів того, що будь-які конкретні продукти можуть запобігти або вилікувати хворобу, незважаючи на поширені інтернет-міфи.

Також медики відзначають, що необхідно стежити за споживанням натрію (в основному у вигляді звичайної солі).
Вона часто використовується, щоб зберегти їжу та посилити аромат, і додається в консервовані продукти, аби продовжити термін придатності. У той же час занадто велика кількість солі може призвести до зневоднення, що може викликати втому, запаморочення та інші неприємні симптоми, які вам не потрібні в надзвичайній ситуації. Можливо, консерви з високим вмістом солі буде краще промити перед вживанням.

Більшість експертів рекомендують мати 4,5 літра чистої води в день на кожну людину (і домашню тварину) у вашій родині.

За словами Керолайн Вест Пассеррелло (зареєстрований дієтолог і представник Академії харчування та дієтології США), коли запасаєтеся продуктами, зосередьтеся на тому, що вам і вашій родині подобається, і на рецептах, на які у вас буде час і енергія. Зберігання інгредієнтів для складних рецептів не допоможе, якщо ви почуватиметеся зле і у вас не буде сил готувати.