Випадки насильства стосовно дитини в сучасному світі, на жаль, не рідкість. Батьки, які знаходяться в стані стресу, часто не здатні стримувати емоції і вдаються до непедагогічних і навіть незаконних методів виховання. Найвищий показник їх насильницьких дій щодо власних дітей через підвищення алкоголізації суспільства на карантині. Також дитина часто є свідком насилля, що є не менш травмуючою ситуацією, проте оточення не завжди звертає на це увагу.

Навіть зараз, в час покращення епідеміологічної ситуації в країні в зв’язку з коронавірусною інфекцією, мінімізації випадків домашнього насильства домогтися вдається не завжди. Дитина ж у більшості таких випадків залишається невидимою для системи реагування на факти домашнього насилля.

Комунальний заклад «Центр соціальних послуг» Межівської селищної ради» звертає увагу мешканців Межівської селищної територіальної громади, що у Дніпропетровському обласному центрі соціальних служб для отримання комплексної допомоги та консультацій  з питань домашнього насильства працює  гаряча лінія «Якщо ображають дитину»

телефон:  (056) 370 48 19

 режим роботи: з 09.00 до 17.00 (в робочі дні).

Гаряча лінія приймає повідомлення про випадки домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми і сприяє в отриманні відповідної допомоги постраждалою особою/дитиною.

Зневага інтересами дітей та жорстоке поводження з ними можуть мати жахливі наслідки – від серйозних збитків їх розвитку та соціалізації  до загрози життю та здоров’ю.

Тож пам’ятайте: повідомляючи про випадки домашнього насильства щодо дітей, часто ми з вами рятуємо їх долі!