У Межовій виявлено 10 працівників, які були допущені до роботи без оформлення трудового договору

На протязі вересня 2021 року інспекторами праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області на території Павлоградського регіону були проведені позапланові заходи зі здійснення державного нагляду (контролю) у формі інспеційних відвідувань за додержанням законодавства про працю в частині виявлення неоформлених трудових відносин.

Про це повідомляє офіційний сайт Межівської селищної ради.

Так, під час інспекційних відвідувань у 5 суб’єктів господарювання смт. Межова були встановлені факти допуску 10 працівників до роботи без оформлення трудових відносин, чим порушено вимоги статті 21 та статті 24 Кодексу законів про працю України щодо укладення трудового договору, а саме допуску працівників до виконання трудових обов’язків без укладання трудового договору та надсилання до ДПС Повідомлення про прийняття працівників на роботу.

Держпраці нагадує, що допуск працівника до початку його роботи без укладення трудового договору є порушенням трудового законодавства.

Юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту).