Неділя, 9 Листопада, 2025
Ваше здоров'я

Сезонні овочі: рецепти з буряком

З буряка можна приготувати безліч страв – від традиційних салатів до оригінальних поєднань із кукурудзою чи плавленим сирком. Ділимося кількома простими й смачними рецептами.

Салат із буряка, моркви та цибулі

Інгредієнти:

  • 2 цибулини;
  • 2 картоплини;
  • 2 морквини;
  • 2 буряки;
  • 4 яйця;
  • олія;
  • 3 плавлених сирка;
  • двісті грамів майонезу.

Спочатку відваріть овочі – моркву, буряк і картоплю. Коли вони будуть готові, остудіть і натріть на тертці. Те саме зробіть із яйцями. Сиру ріпчасту цибулю обсмажте до золотистого кольору на олії. Потім почніть викладати шари – картопля, смажена цибуля, морква, смажена цибуля, майонез, буряк, смажена цибуля, майонез, половина тертого сиру, майонез. Зверху салат можна посипати або тертим сиром, або тертим яйцем, або усім разом. 

Салат із буряка, кукурудзи та цибулі

Інгредієнти:

  • 3 буряки середнього розміру;
  • 2 ріпчасті цибулі;
  • банка консервованої кукурудзи;
  • зубчик часнику;
  • петрушка, кріп;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець.

Буряк потрібно відварити до готовності, потім остудити й почистити. Нарізати дрібними кубиками, викласти в салатницю. Туди ж додати нарізану кільцями ріпчасту або червону цибулю, подрібнений часник і зелень, кукурудзу. Заправити салат олією, посолити, поперчити, перемішати.

Салат із буряка з яйцем і цибулею

Інгредієнти:

  • один великий буряк;
  • 50 грам твердого сиру;
  • 2 яйця;
  • зубчик часнику;
  • ріпчаста цибуля;
  • майонез.

Буряк відварити до готовності, остудити, натерти на тертці й викласти на тарілку першим шаром. Потім зробити майонезну сіточку і розмістити терті варені яйця, знову змастіть майонезом. Далі зробіть шар із подрібненого часнику, знову додайте майонез і посипте салат тертим сиром. Відправте в холодильник на кілька годин, а після подавайте до столу.