Тисячі людей підтримали Блок Вілкула щодо введення на Дніпропетровщині безплатної для людей страхової медицини

Дніпропетровська область першою в країні запровадить страхову медицину на рівні регіонів після перемоги Блоку Вілкула «Українська перспектива» на виборах

Блок Вілкула «Українська перспектива» збирає підписи за введення в області безкоштовної для людей страхової медицини. Вже тисячі жителів Дніпра, Кам’янського, Новомосковська, Павлограда, Марганця, Покрова та інших міст підтримали програму Олександра Вілкула та команди Блоку «Українська перспектива».

Люди кажуть, що так звана «реформа Супрун», яку продовжила чинна влада, призвела до того, що лікуватися стало дуже дорого, а самі лікарні – в занепаді.

Галина – соцпрацівниця із Новомосковська, поставила підпис на підтримку програми Олександра Вілкула. Жінка говорить: «До лікаря важко потрапити, хіба що в приватних клініках за великі гроші. Наші люди відпрацювали по 20-30 років, втратили здоров’я, а тепер не можуть дозволити собі необхідне лікування – грошей вистачає тільки на продукти. Я підтримую Вілкула, бо він виступає за страхову медицину, яка дуже потрібна людям».

У Блоці Вілкула впевнені: не можна чекати, доки центральна влада розвалить медицину остаточно. Потрібно вводити страхову медицину на рівнях міст і Дніпропетровської області.

Лідер Блоку «Українська перспектива» Олександр Вілкул зазначив: «За рахунок обласного бюджету страховки отримають діти, пенсіонери, соціально незахищені та працівники бюджетних організацій. А робітники – за рахунок підприємств, на яких працюють».

Вілкул упевнений, що введення безплатної для людей страхової медицини – це єдиний реальний механізм підвищення якості  медичного обслуговування і заробітної плати медикам, а також створення умов для залучення інвестиції в галузь охорони здоров’я.


Тільки Блок Вілкула «Українська перспектива», серед кандидатів якого багато медичних працівників, знає як і може зробити якісну медицину доступною для жителів Дніпропетровщини.


Олександр Барсук, дитячий хірург, доцент кафедри дитячої хірургії Дніпропетровської державної медичної академії зазначив, що програма Вілкула з введення безплатної страхової медицини – не фантастика. Це реальна перспектива Дніпропетровської області. Зі страховкою людина звернеться до лікаря, який подобається. В лікарню, якій вона довіряє. Самі медики будуть зацікавлені лікувати краще. А в медичних закладах з’являться кращі умови, щоб до них йшли пацієнти зі страховками. «Олександр Вілкул вже реалізував такий проєкт іще в 2003 році на Центральному та Північному ГЗК у Кривому Розі – це одні з перших підприємств у країні, на яких працівники отримали безкоштовну медичну страховку», – підкреслив Олександр Барсук, кандидат в депутати Дніпропетровської обласної ради від Блоку Вілкула «Українська перспектива».

Також Блок Вілкула «Українська перспектива» виступає за:

  • введення заборони на закриття лікарень;
  • відродження безкоштовної ефективної швидкої медичної допомоги;
  • створення муніципальних аптек із пільговими цінами на ліки для пенсіонерів та малозабезпечених.