«Не сама!»: «ЗА МАЙБУТНЄ» опікується жіночою долею

Відтепер жінки, які через життєві обставини залишилися самі, можуть отримати не лише безкоштовну консультацію з усіх важливих питань, але і реальну підтримку та допомогу. Офіційна статистика України нараховує близько 200 тисяч матерів-одиначок. Проте, на жаль, визначити реальну цифру набагато складніше, адже отримати цей статус жінкам дуже складно. Соціальні структури зазвичай приховують можливі пільги та виявляють байдужість у таких ситуаціях. Саме тому жіночий політичний рух «ЗА МАЙБУТНЄ» вирішив створити інструмент для консультацій тисяч жінок – чат-бот «Не сама!». Цей пілотний онлайн-проєкт має за мету надати додаткову інформацію для матерів-одиначок, що значно полегшить життя жінок з дітьми. До того ж чат-бот дуже простий у використанні та не потребує скачування.

Ірина Суслова, керівниця жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ», зазначає, що вони планують розширювати сервіс та надавати консультації не лише самотнім жінкам, а й усім незахищеним категоріям. Адже пересічна людина часто не в змозі самостійно зібрати необхідну кількість документів та інформації для вирішення того чи іншого питання. Інколи складнощі виникають на першому кроці, коли соціальні структури, які мали б захищати, відмовляють у допомозі.

«На практиці жінки стикаються з дуже великою кількістю проблем. Тому, коли ми організували наш Жіночий рух, то прийняли рішення реалізувати те, що так і не спромоглася реалізувати держава. Якщо не готова допомагати чинна влада, то ми будемо робити за неї», – зазначила Ірина Суслова.

Представниці жіночого політичного руху «ЗА МАЙБУТНЄ» не збираються зупинятися лише на онлайн-допомозі. Вони хочуть, щоб з’явилося якнайбільше можливостей захистити свої права. Найперше, це створення загальнодержавних центрів, які надавали б консультації і відповіді на питання. Це місця, куди жінки могли б приходити та отримувати всі довідки і документи. Марина Кравченко, кандидатка в депутати Кам’янської міськради, розповіла про проєкт центру допомоги жінкам, які опинились у складній життєвій ситуації.

«Я вважаю, що кожна жінка повинна бути щасливою, бо лише щаслива людина здатна створити здорову сім’ю. А здорова сім’я – це запорука успішної держави. Я хочу, щоб усміхнених жінок у нашому місті було більше, адже саме вони – берегині родинного вогнища, затишку та душевного тепла. Проте, на жаль, я особисто знаю жінок, які терплять приниження і просто не знають, куди звернутися за допомогою. Тому я хочу створити таке місце в Кам’янському, де кожна людина зможе отримати прихисток, психологічну та матеріальну допомогу. Сьогодні такі центри існу ють лише у великих містах. Необхідно, щоб всі жінки знали, що вони мають право на підтримку та захист», – говорить Марина Кравченко.

Кандидатка зазначила, що 10 жовтня в Києві відбудеться Жіночий форум, де вона отримає цінні поради та настанови від досвідчених жінок. Вона вважає, що зміни потрібно робити поступово, маленькими кроками, щоб кожна людина зрозуміла свою значимість та свої права. Окрім цього, Марина Кравченко планує порушити питання благоустрою Кам’янського, адже міська влада чомусь не виділяє коштів на побудову дитячих та спортивних майданчиків.

«Місцева влада, мабуть, звикла до того, що все робиться силами батьків, які ще й сплачують податки. Тому я хочу створити такий комітет, де кожна мама може дізнатися про свої права. Наприклад, чи повинні батьки купувати безконтактні термометри, чи це все-таки компетенція вищого керівництва. Треба знати свої межі, адже деякі речі входять в обов’язок місцевої влади, а не звичайних громадян», – сказала Марина Кравченко.

У жіночому крилі політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» переконані, що незабаром матері-одиначки, та загалом жінки з депресивних регіонів, перестануть бути незахищеною категорією населення. Адже прихильниці партії зроблять все, щоб кожна жінка не лише знала, але й уміла користуватися своїми законними правами.